קיבוץ בארי
קיבוץ בארי שוכן בנגב המערבי והוקם בשנת 1946 במסגרת מבצע 11 הנקודות. זהו קיבוץ שיתופי, המבוסס על ערבות הדדית, אחריות קהילתית ושיתוף במשאבים — מודל חיים שמבקש לשים את האדם והקהילה במרכז.

עד אוקטובר 2023 חיו בבארי כ־1,200 תושבים. הקיבוץ בנה לאורך השנים תשתית כלכלית יציבה המבוססת על חקלאות מתקדמת ותעשייה מצליחה, ובראשה דפוס בארי — אחד מבתי הדפוס הגדולים והמובילים בישראל. לצד זאת פועלים בו עסקים ויוזמות מקומיות, בהם גם נגריית עיונה, הממשיכה מסורת של יצירה ועבודה בעץ מתוך הקהילה.
ב־7 באוקטובר 2023 הותקף הקיבוץ במתקפה קשה, שבה נרצחו למעלה ממאה מחברי ותושבי הקיבוץ, ביניהם גם יונת ודרור היקרים. בתים נהרסו והקהילה נעקרה ממקומה.
לאחר האירועים פונו התושבים למלונות ברחבי הארץ, ורבים מאיתנו חיו למעלה משנה מחוץ לביתם בבתי מלון. כיום קהילת בארי מתגוררת במתחם זמני — קהילה שחיה יחד בתנאי מעבר, ממתינה לשוב ולבנות מחדש את ביתה בנגב המערבי.
הסיפור של בארי הוא סיפור של קהילה שיתופית שנפגעה אנושות — אך בוחרת להמשיך. לא רק לשקם מבנים, אלא לשמר רוח, זיכרון ומשמעות.
